sidro.tours@gmail.com
+387 51 816 234

KRIT

Ljeto 2019.

Krit, najveće grčko ostrvo i peto po veličini na području  cijelog Sredozemnog mora, jedno je od najpopularnijih odredišta u Grčkoj. Čak 15 posto svih dolazaka u Grčku dolazi preko morske luke i aerodroma u glavnom gradu Heraklionu.Ovdje ćete pronaći brojne plaže, uvale i poluostrva na hiljadu kilometara dugoj obali, pogotovo onoj sjevernoj, dok vas s južne strane ostrva možda još uvijek čekaju turistički neotkriveni dijelovi isprekidani poljima lubenica ili drveća narandži.

Za one željne odmora Krit nudi pregršt usluga, od luksuznih hotela, bazena i sportskih terena do smještaja za porodice i kampove, a za one koji više vole istraživati kulturne znamenitosti, minojske palate u Konososu ili Phaestosu zadovoljiće svačiji ukus.

Klima je vrlo ugodna, najhladniji su decembar, januar i februar, iako se i tada temperature uglavnom ‘drže’ iznad 10 °C. Već u aprilu dolaze prve topline, a i more se približava temperaturama ugodnima za kupanje. Maj označava uvod u sezonu, koja se zahuktava do vrhunca u avgustu, kada su i vrućine najveće, s prosjekom najviših dnevnih temperatura iznad 30 °C.

Različita razdoblja donose svoje prednosti i nedostatke, s obzirom da je Krit tokom ljetnih mjeseci vrlo živo, puno događaja, dok je u proljeće i jesen mnogo mirnije, a mnogi kažu da se tek tada može istinski doživjeti.

Na linkovima možete vidjeti detaljniju ponudu naših saradnika iz Srbije, sa letovima iz Beograda, za hotelski smještaj na Kritu.

http://www.kontiki.rs/sr/location/krit/hotels

https://www.mouzenidis.com/sr-rs/greece/article/crete-greece

https://www.filiptravel.rs/sr/location/krit